Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone szparagi z masłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 pęczek szparagów zielonych
sól
1 łyżka masła
1 łyżka bułki tartej

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone szparagi z masłem

Szparagi gotujemy w osolonej i lekko osłodzonej wodzie do miękkości, odcedzamy i wrzucamy na roztopione na patelni masło. Chwilę podsmażamy ze wszystkich stron. Do pozostałego na patelni masła dosypujemy bułkę tartą i polewamy nią warzywo. Możemy polać szparagi samym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak