Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa burakowa z lubczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 500 g
skrzydełka kurczaka 2
warzywa mrożone 500 g
cebula 1
natka pietruszki 3 gałązki
nac selera 2 gałązki
lubczyk 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
ziemniaki 3
bulion 1 kostka
lubczyk 1 korzeń

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa burakowa z lubczykiem

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać ok. 2 l wody. Do wrzącej wody dodać skrzydełka, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę bulionową, cebulę oraz mieszankę warzyw. Gotować na wolnym ogniu.
Krok 1 - Zupa burakowa z lubczykiem foto
2
Następnie buraki obrać i pokroić w słupki, ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do garnka z zupą. Gotować ok. 20 min. Ok 10 min przed końcem gotowania dodać zioła: majeranek, natkę pietruszki i selera, lubczyk, mielony korzeń lubczyku.
Krok 2 - Zupa burakowa z lubczykiem foto
3
Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Zupa burakowa z lubczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak