Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem dyniowo - ryżowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 l
dynia 1/2 kg
ryż 100 g
sól do smaku
gałka muszkatałowa 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo - ryżowy

Bulion zagotować. Dodać obraną, pokrojoną w kostkę dynię oraz ryż. Co jakiś czas zamieszać. Gdy ryż będzie już miękki zmiksować zupę blenderem. Doprawić do smaku przyprawami. Przed podaniem udekorowac natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 30.11.2013 17:16
szkoda, że czosnek sztuczny ;(
Monika-twin 30.11.2013 16:58
smaczna i zdrowa
Jadwiga/Jaga85 30.11.2013 13:07
Ładny kolorek!
Mniam 30.11.2013 11:26
Smaczna zupa.
Róża1 29.11.2013 23:20
lubię takie zupy:-), fajny pomysł z tym ryżem:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak