Drożdżówka dla leniwych

Drożdżówka dla leniwych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    10 dag
  • szklanaka cukru

  • 3\\4 szkl. mleka zimnego

  • 4-5 szklanek mąki

  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • jajka

    4 szt.
  • olej

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużej miski wrzucamy pokruszone drożdze i dodajemy do nich pozostałe składniki w podanej molejności. jajka rozbełtać widelcem i wrzucić do reszty składników. Nie mieszamy, ale odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. Po tym czasie mieszamy zawartosc miski drewnianą łyżką i wykładamy na blachę. Robimy kruszonkę i posypujemy ciasto. Blachę wstawiamy do zimnego piekarnika i dopiero wtedy włączamy go. Ciasto powinno piec się około 50 minut w temp. 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

29.12.2010 10:14
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat