Pierożki z nadzieniem brokułowo-szpinakowo-pietruszkowym

Pierożki z nadzieniem brokułowo-szpinakowo-pietruszkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    400 gram
  • masło

    3 łyżki
  • brokuły

    400 gram
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ser feta

    6 łyżek
  • cebula

    3 sztuki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • pieprz czarny mielony

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierożki z nadzieniem brokułowo-szpinakowo-pietruszkowym
Cebulę obieram, kroję w drobną kostkę, a następnie podsmażam. Szpinak podsmażam na maśle i łączę z podsmażoną cebulą, po czym dodaję ser feta i całość przez chwilę podsmażam. W międzyczasie gotuję brokuły i drobno siekam natkę pietruszki. Ugotowane brokuły delikatnie mieszam z przygotowanym farszem i natką pietruszki.
Krok 2 - Pierożki z nadzieniem brokułowo-szpinakowo-pietruszkowym
Ciasto francuskie kroję w kwadraty, po czym nakładam na każdy łyżeczkę farszu i zlepiam brzegi.
Krok 3 - Pierożki z nadzieniem brokułowo-szpinakowo-pietruszkowym
Pierożki piekę w piekarniku nagrzanym do 190C przez około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (39)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

16.10.2015 08:19
Bardzo fajny pomysł

Granita

19.07.2014 00:00
intrygujące to nadzienie

erym

24.06.2014 13:15
duszo smakow w tym nadzieniu, same bardzo zdrowe warzywa!

kate.500

19.06.2014 11:04
pyszne pierozki

Grażyna13

04.05.2014 14:03
Co za pyszności :)

Kejti

05.03.2014 14:05
Fajne pierożki :-)

gibli

06.02.2014 22:48
świetny pomysł

gosia56

29.01.2014 15:24
na pewno pyszne

Katarzyna59

29.01.2014 10:24
apetyczne pierożki

Kolorowa

27.01.2014 18:28
zjadłabym takie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat