Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe pomidory 1,5 kg
papryczka chili 3 szt
czosnek 7 ząbków
Pieprz czarny mielony Prymat 10 ziaren
pietruszka natka 1 szt
małe marchewki 4 szt
sól, cukier do smaku
ocet 3 3%

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z chili

Pomidory umyć ułożyć w czystych wyparzonych słoikach. Papryczki chili przekroić na pół usunąć nasiona. Marchewkę obrać opłukać i pokroić w skośne półplastry. Czosnek obrać i ząbki przekroić na pół.
Do słoików z pomidorami włożyć papryczkę chili,marchew,natkę pietruszki, po kilka ziaren pieprzu po dwa ząbki czosnku. Całość zalać przyprawionym octem wymieszanym z cukrem(1 łyżka), solą(1łyżeczka).Słoiki mocno zakręcić i odstawić do pasteryzacji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 31.05.2012 10:14
fajne;)
agataw1990 09.08.2011 21:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak