Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołe gołąbki z kaszą jęczmienną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 0,5 kg
kasza jęczmienna 0,5 kg
mięso mielone z indyka 1 kg
koncentrat pomidorowy 200 g
marchew 2 średnie
cebula 2 duże
pietruszka 1 mała
natka pietruszki 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
przyprawa do gyrosa do smaku
sól do smaku
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
mąka
woda 4 litry
olej do smażenia
jaja 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Gołe gołąbki z kaszą jęczmienną

- ryż i kasze ugotować i pozostawić do wystygnięcia
- przesypać do jednego większego naczynia (takiego, aby było możliwe wymieszanie wszystkich składników), następnie dodać miso mielone, jaja, przyprawić do smaku przyprawą do gyrosa, solą, kucharkiem i wszystko wymieszać
- następnie formujemy średniej wielkości kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni
- między czasie nastawimy na sos do gołąbków
- do gotującej wody wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i gotujemy do miękkości
- doprawiamy do smaku Kucharkiem i solą ( jeśli ktoś woli pikantnie można dodać chili)
- sos zagęszczamy mąką i śmietaną
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.04.2014 20:59
fajne jedzenie
cooleczka 11.02.2014 10:36
z kaszą jęczmienną jeszcze nie robiłam
Ola1young 07.02.2014 17:29
gołe i smaczne ;)
Amellia 31.01.2014 09:45
fajny przepis
Michał2 08.01.2014 21:03
ciekawe gołąbki
Milka100 30.11.2013 23:29
pychotka to jedzonko
wlicka 30.11.2013 09:03
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak