Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12 dag
kakao 2 łyzki
cukier puder 25-30 dag
śmietana słodka 3-4 łyzki
spirytus lub sok z cytryny do smaku
aromat rumowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Masło, kakao, cukier puder i śmietankę włożyć do niedużego rondelka i podgrzać ciągle ucierając aż wszystkie składniki połączą się i powstanie jednolita polewa (nie dopuścić do zagotowania). Przestudzić, dodać troszkę spirytusu lub soku z cytryny i aromat. Jeszcze ciepłą oblać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 23.01.2014 08:14
bardzo dobre
IlonaAlbertos 12.01.2014 17:19
Idealna do ciasta.
Iwusia 27.12.2012 22:15
też taką robię :)
Łukasz15 27.09.2012 16:20
robię podobnie
Brigitte 04.12.2011 15:24
niewątpliwie pyszna :)
IKrakowianka 20.11.2011 00:51
świetna
Margo1 20.12.2010 09:14
też tak robię
ewelina/bunia 10.09.2010 19:25
do ciast w sam raz:-)
plocia 25.08.2010 22:21
lepsza samorodna niż kupna
Monika193
Monika193 22.08.2010 08:56
pyszna do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak