Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    12 dag
  • kakao

    2 łyzki
  • cukier puder

    25-30 dag
  • śmietana słodka

    3-4 łyzki
  • spirytus lub sok z cytryny

    do smaku
  • aromat rumowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło, kakao, cukier puder i śmietankę włożyć do niedużego rondelka i podgrzać ciągle ucierając aż wszystkie składniki połączą się i powstanie jednolita polewa (nie dopuścić do zagotowania). Przestudzić, dodać troszkę spirytusu lub soku z cytryny i aromat. Jeszcze ciepłą oblać ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

23.01.2014 08:14
bardzo dobre

IlonaAlbertos

12.01.2014 17:19
Idealna do ciasta.

Iwusia

27.12.2012 22:15
też taką robię :)

Łukasz15

27.09.2012 16:20
robię podobnie

Brigitte

04.12.2011 15:24
niewątpliwie pyszna :)

IKrakowianka

20.11.2011 00:51
świetna

Margo1

20.12.2010 09:14
też tak robię

ewelina/bunia

10.09.2010 19:25
do ciast w sam raz:-)

plocia

25.08.2010 22:21
lepsza samorodna niż kupna

Monika193

22.08.2010 08:56
pyszna do ciast

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat