Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZARKI W SOSIE ŚMIETANOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 KG

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZARKI W SOSIE ŚMIETANOWYM

Składniki:

1 kg pieczarek
1 kubek śmietany 18% lub 30%
1 cebula podsmażona,
10-15 dag masła
2 łyżki mąki krupczatki
1 kostka rosołowa
sól pieprz cukier
ewentualnie 2 łyżki koniaku lub brandy

WYKONANIE:
Pieczarki umyć, pokroić i smażyć na maśle, dodać cebulę, do garnka wlać trochę wody dodać kostkę rosołową, dodać pieczarki, zaciągnąć zawiesiną z mąki i zabielić śmietaną. Doprawić do smaku.
Można podawać do ziemniaków.
Posypać posiekaną natką pietruszki.

SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.03.2014 19:06
uwielbiam :)
IKrakowianka 25.02.2014 15:14
smaczne jedzonko
Emiliozo 10.12.2013 22:34
super grzybki i sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak