Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk do uszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone pokrojone w plastry 1 kg
woda 4 l
marchew obrana 1 szt
pietruszka obrana 0,5 szt
seler 1/2 szt
cukier 1 łyżeczka
czosnek obrany 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Kwas cytrynowy Prymat
sól
pieprz
kości schabowe 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk do uszek

Kości umyć, zalać zimną wodą i ugotować, dodać przyprawy i ugotować. Warzywa umyć, opłukać, dodać do wywaru z kości i ugotować. Buraki zalać wodą i ugotować na miękko. Po ugotowaniu zakwasić. Oba wywary połączyć i przecedzić, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, czosnkiem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 17.07.2011 14:39
uwielbiam barszcz
gusia1000 04.03.2011 00:18
Dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak