Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane kluski z żeberkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 30 dkg
marchew
seler
pietruszka
jajko 2
mąka
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lane kluski z żeberkami

Umyte żeberka zalewamy litrem wody i doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się żeberek dodajemy obrane jarzyny, przyprawiamy i gotujemy pod przykryciem aż do miękkości. Wyciągamy mięso i jarzyny. Marchewkę kroimy w kostkę, mięso oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki. W miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy mąkę (taką ilość aby zrobiła się masa gęstej śmietany.)Do gotującego wywaru wlewamy przygotowaną masę i mieszamy. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Na koniec dodajemy marchew, mięso i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 28.02.2014 11:43
proste i pyszne danie
Wacław 16.01.2014 10:27
pożywne jedzonko :-)
adelajda 21.12.2013 12:19
ciekawe danie :)
mirosława4 13.12.2013 14:25
bardzo lubię takie kluseczki
Katarzyna59 04.12.2013 16:22
pyszne jedzonko
barbara11561 02.12.2013 13:20
pożywna zupka:)
romanrafal
romanrafal 30.11.2013 15:49
pierwszy raz widzę takie danie,ciekawe
Łukasz15 28.11.2013 20:25
smaczna zupa
Sroczka 27.11.2013 23:31
Ależ ta potrawa musiała być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak