Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z olejem (na tortownicę)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier 4 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z olejem (na tortownicę)

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, a następnie po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Na końcu dodać olej i powoli wmieszać.
Piec ok 15 min w temp. 180 st lub do suchego patyczka.
Jeżeli chcemy upiec biszkopt kakaowy należy 2 łyżki mąki zastąpić kakao naturalnym (również 2 łyżki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak