Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z cukinii.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 30 dag
cebula 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
jajko 2 szt
ser philadelphia 6 dag
oliwa 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bulion drobiowy 500 ml
ser tarty 2 (corregio)

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z cukinii.

Kroki postępowania

1
Cukinię pokroić na mniejsze kawałki i obgotować w gotującym się bulionie - 6 minut. Cebulę pokroić w kostkę przesmażyć na oleju. Cukinię odcedzić, dodać cebulę przesmażoną, dwa sery, przyprawy i blenderem zmiksować. Jajka roztrzepać i dodać do masy.
Krok 1 - Pudding z cukinii. foto
2
Wymieszać, przełożyc do wysmarowanych oliwą ramekinów i piec 20 minut w temperaturze 180 oC.
Krok 2 - Pudding z cukinii. foto
3
Podać na sosie paprykowym zrobionym na ajvarze, albo pomidorowym.
Krok 3 - Pudding z cukinii. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 27.11.2013 19:55
Wygląda zachęcająco.Lubię cukinię.
Misiabe 27.11.2013 19:47
musze sprobowac! wygląda genialnie
kasienka23 27.11.2013 19:44
świetnie wygląda, bardzo lubię cukinię le w takiej postaci jeszcze nie jadłam !
monia2005 27.11.2013 18:40
fajny pomysł na pewno do wypróbowania
norweska20 27.11.2013 18:15
fajny i apetyczny sposób wykorzystania cukinii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak