Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek pół kg
kiełbasa 1 laska
ziemniaki 14 szt
sól półtora łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

Ziemniaki obrać i zetrzeć.

Boczek z kiełbaską pokroić w kostkę i usmażyć na oleju.

Do startych ziemniaków dodać boczek i kiełbaskę wraz z tłuszczem ze smażenia dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Blachę nasmarować smalcem i wysypać bułką tartą.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1h i 15 minut.
Przed wyjęciem sprawdzić wykałaczką czy babka jest dopieczona

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olla85 27.11.2013 14:29
Kocham babkę ziemniaczaną! :) Proste danie a takie smaczne. W sam raz na takie dni jak teraz :)
6zer
6zer 27.11.2013 14:29
smaczna, uwielbiam ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak