Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z serem pleśniowym

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe kg
ser pleśniowy 30 dag
jajko 2 sztuki
cebula 1 mała
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
bułka tarta czosnkowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
ser pleśniowy kroimy w grubsze "słupki", pozostałę składniki łaczymy ze sobą i mieszamy az mieso bedzie mieć jednolitą konsystencję.
Krok 1 - mielone z serem pleśniowym foto
2
formujemy kotleta, wykładamy na środek ser
Krok 2 - mielone z serem pleśniowym foto
3
boki łączymy ze sobą sklejając mięso w podłużny kształt.
Krok 3 - mielone z serem pleśniowym foto
4
w ten sposob i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - mielone z serem pleśniowym foto
5
smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Naciąłem jednego kotleta by zobaczyć jak wygląda on w środku.
Krok 5 - mielone z serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak