Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja eklery.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól
ocet
starty ser
jajko 2 bardzo świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja eklery.

Jajka umyć, wbijać kolejno na spodek i wlewać tuż nad poziomem wrzącej, lekko zakwaszonej wody, tak aby żółtko pozostało w środku białka. Jajka powinny być bardzo świeże. Gotować 2 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć do bardzo zimnej z dodatkiem kostek lodu wody. Ostudzić i osuszyć na papierze kuchennym. Posypać mąką, panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Bułkę tartą, można wymieszanej drobno startym serem i pieprzem. Smażyć 2 minuty w frytkownicy.
PS.Jest to bardzo trudny przepis do wykonania.Żółtko powinno być płynne. Nie zawsze to się udaje za pierwszym razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 26.11.2013 21:57
Świetne jajca ;)
fotoviderek 26.11.2013 20:10
Rewelacyjne jaja :)
eMMe 26.11.2013 19:15
Świetnie podane:)
6zer
6zer 26.11.2013 19:05
apetycznie wyglada
Beata999 26.11.2013 17:35
Istne cudo.Jajeczko prima.
ssylwiaa 26.11.2013 17:31
pięknie się prezentuje ;)
cukiereczek 26.11.2013 17:26
apetycznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak