Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MEKSYKAŃSKA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 500 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuki
bulion 1 litr
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
żółty ser
kolendra
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
fasola 2 puszka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MEKSYKAŃSKA

Mięso i cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmażamy na oliwie. W głębokiej patelni lub garnku krótko przesmażamy posiekany czosnek do którego dodajemy (bez odcedzania) kukurydzę, fasolę i pomidory następnie przyprawiamy słodką i ostrą papryką. Całość zalewamy bulionem, dodajemy podsmażone mięso i gotujemy na niewielkim ogniu aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy jeszcze koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z odrobiną startego żółtego sera, posypane posiekaną kolendrą lub pietruszką i kawałkiem świeżego pieczywa.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 19.02.2014 20:10
fajnie się prezentuje
malaczarna23 11.12.2013 17:01
wyśmienita zupka :)
karolina1869 28.11.2013 13:41
bardzo bardzo fajny przepis na sycaca zupę
Renataj 26.11.2013 22:18
Zapowiada się bardzo apetycznie.
Kolorowa 26.11.2013 21:16
fajna, pewnie smaczna
Ola1984 26.11.2013 19:19
Uwielbiam takie pożywne zupy. Idealna propozycja na sycące danie jednogarnkowe.
ssylwiaa 26.11.2013 17:33
pyszności ;)
Cranberry 26.11.2013 17:31
Fajny przepis :)
mikrusiak 26.11.2013 17:19
wygląda bardzo smacznie...:)
noninka77 26.11.2013 17:17
fantastycznie wygląda:)
norweska20 26.11.2013 16:27
smakowicie wygląda
sanielcia 26.11.2013 15:39
doskonały przepis i niesamowity sposób podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak