Krem do ciasta waniliowy

Krem do ciasta waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    2 szt
  • masło

    10 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • cukier waniliowy

    1/2 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka z cukrem pudrem ubijać na gorąco ( na parze ) do zgęstnienia. Następnie zestawić z ognia i ubijać trzepaczką do ostygnięcia. Masło wyrabiać aż zmięknie, włożyć do masy i wymieszać. Wsypać cukier waniliowy, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

03.03.2011 00:12
Przepis wart zapamiętania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat