Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz na kościach wędzonych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
kości wędzone 0,5 kg
ziemniaki 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 0.5 lyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz na kościach wędzonych

Kroki postępowania

1
Kości wędzone gotujemy około 30 minut. Obieramy buraki i dodajemy je do wywaru.
Krok 1 - barszcz na kościach wędzonych foto
2
Obieramy ziemniaki i również w całości dodajemy do wywaru. Gotujemy kolejne 30 minut. Gdy buraki są już miękkie wyciągamy je z garnka i trzemy na tarce. Następnie potarte znowu dodajemy do zupy. Obieramy marchewkę i pietruszkę i trzemy na tarce- dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku Kucharkiem i pieprzem.
Krok 2 - barszcz na kościach wędzonych foto
3
Przedstawiony na zdjęciu barszcz jest zabielony, ponieważ taki lubią najbardziej moje dzieci.W tym celu w szklance mieszam odrobinę wody z mąką i śmietaną . Dodaje do zupy. Barszcz można podać w czystej postaci i nie zabielać.
Krok 3 - barszcz na kościach wędzonych foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 03.03.2014 10:48
musi być pyszny
Katarzyna59 13.01.2014 10:03
apetyczna zupka
Malinka 29.11.2013 21:40
Barszczyk-super zupa!
edludwicki 26.11.2013 12:46
smaczna zupka
bogusia19 26.11.2013 12:21
uwielbiam, mniam
6zer
6zer 26.11.2013 11:08
ciekawa zupka, świetnie pasowałaby do krokietów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak