Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 12,5 dkg
cukier 12,5 dkg
proszek do pieczenia 1 opak
cynamon 1 dkg
migdały 6 dkg
orzechy laskowe 12,5 dkg
cykaty 12,5 dkg
figi 12,5 dkg
rodzynki 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Nie obrane migdały, figi, cykatę pokroić w paski, a orzechy w ćwiartki. Jaja z cukrem utrzeć do białości i wymieszać z bakaliami oraz zmieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Włożyć do dobrze natłuszczonej formy i piec 1 godz. w dość gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 09.09.2011 20:09
pychotka
Izabela/bella81 08.07.2011 08:57
pyszności
gusia1000 03.03.2011 00:11
Lubię to ciasto, a Wy ?
Tetiana 03.01.2011 10:28
dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak