Ryba z warzywami i oliwkami

Ryba z warzywami i oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • czosnek

    6 ząbków
  • oliwki czarne

    3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    80 g
  • cukier

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1-2 łyżki
  • mąka pszenna

    do obtoczenia
  • olej do smażenia

  • woda

    1 szklanka
  • sól, pieprz

  • ryba

    500 (kawałki lub filety)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, czosnek w plasterki. Podsmażamy na oliwie.

Gdy warzywa zmiękną dodajemy ocet balsamiczny, cukier, sól, pieprz, oliwki oraz koncentrat pomidorowy, dolewamy wodę, mieszamy i dusimy razem pod przykryciem.

Kawałki ryby posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron. Układamy na uduszonych warzywach, przykrywamy i dusimy jeszcze 2 minuty.

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

23.09.2011 20:18
pycha

Sarenka

26.03.2011 09:16
Oliwki lubie, ale z rybka jeszcze ich nie jadlam. Czas spróbowac :)

Koper

19.12.2010 21:49
Wygląda znakomicie

IlonaAlbertos

20.08.2010 17:15
Wygląda apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat