Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory bez skórki 300 g
tłuszcz 2 łyżki
sól
pieprz
grzyby świeże 200 pokrojone
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy w pomidorach

Mięso z udźca pokroić w płaty w poprzek włókien mięsnych, rozbić je młotkiem i uformować zrazy. Obrumienić je na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do innego naczynia. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę z grzybami, dodać do zrazów i zalać wodą w takiej ilości, aby pokryła mięso. Dusić 15 minut. W czasie duszenia dodać pomidory. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć zrazy do słojów i zalać gorącym sosem. Pasteryzować 1 godz. i20 minut. Następnego dnia 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.03.2011 00:09
Baraniny nigdy nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak