Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kury

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
kura ugotowana w rosole

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kury

Kawałki kury, oddzielić od kości i drobno pokroić. W przestudzonym rosole namoczyć żelatynę, a następnie gdy żelatyna napęcznieje, zagotować rosół z żelatyną. Mięso dodać do rosołu, zagotować i wszystko wlać do słoja, zamknąć słoje i pasteryzować 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 14.10.2011 19:24
super
Edyta38 21.07.2011 19:42
pyszna
gusia1000 02.03.2011 00:20
Tylko ją robić, a potem jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak