Królik w zalewie pomidorowej

Królik w zalewie pomidorowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz

    80 g
  • przecier pomidorowy

    1 szkl
  • comber i udka królika

  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Comber i udka królika podzielić na porcje oraz odciąć wystające, grube kości udek. Mięso oprószyć solą i pieprzem, zostawić na 1 godzinę, a następnie obrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec obrumienienia dodać cebulę, podsmażyć i zalać mięso kilkoma łyżkami wody, poddusić, a następnie wlać przecier pomidorowy i razem kilka minut gotować. Mięso włożyć do słoików i zalać sosem, tak aby sos pokrywał mięso. Pasteryzować godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.03.2011 00:18
Takie niespotykane danie.

goofy9

15.11.2010 12:05
królik w sosie pomidorowym :) takiego jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat