Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki
serki waniliowe 3-4
Żelatyna wieprzowa Prymat
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 opakowanie
kakao
cukier puder
galaretka agrestowa
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Herbatniki układamy na spodzie. Kremówkę ubijamy tak, aby była puszysta. Serki wlewamy do garnka, dodajemy cukier puder, żelatynę podgotowujemy. Ubitą kremówkę i żelatynę dodajemy do serków. Oddzielamy ok. 1/3 masy i dodajemy kilka łyżek kakao. Na ułożone herbatniki wylewamy masę kakaową, wrzucamy biszkopty (niekoniecznie całe) lub/i herbatniki. Wlewamy masę waniliową i tak samo ciasteczka. Czekamy aż ciasto trochę stężeje i wylewamy galaretkę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.12.2013 07:06
pyyszne ciacho!
Alex_M 01.12.2013 13:51
smaczny sernik
Andysz 30.11.2013 09:08
pychota!! ;)
pylyu 28.11.2013 17:44
Wygląda pysznie
AnielskaSlodycz 24.11.2013 21:37
bardzo fajny przepis
everay 24.11.2013 21:12
kolorowo tutaj
Michał2 24.11.2013 19:36
dobry sernik
Janina 24.11.2013 18:24
Super deserek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak