Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki drobiowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
boczek wędzony
olej

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki drobiowe

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w dość dużą kostke.Całość przyprawić przyprawą grilową pikantną i dodać olej Całość wymieszać i odstawić na ok 2 godziny.Po tym czasie pokroić paprykę ,cebulę i boczek w kawałki .Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kawałki mięsa boczku na przemian z warzywami.Rozgrzać patelnię grilową a na niej odrobinę tłuszczu i smażyć powoli szaszłyki z wszystkich stron.Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 13.04.2014 18:30
pyszne szaszłyki
Dorian 03.01.2014 08:12
pyszne szaszlyki
Milka100 18.12.2013 15:05
uwielbiam szaszłyki
Krzysztof15 24.11.2013 17:48
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak