Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra galaretka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczki ostre 1/2 kilograma
papryka czerwona 1/2 kilograma
cukier żelujący 1/2 kilograma
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra galaretka

Ubieramy gumowe rękawiczki i przecinamy na połowę nasze papryczki z części usuwamy nasiona część można zostawić w zależności czy ktoś lubi bardzo ostre czy mniej ostre ,kroimy na mniejsze kawałki, czerwoną paprykę również kroimy ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy wrzucamy wszystko do garnka i zalewamy szklanką wody .Przykrywamy pokrywką i gotujemy około godzinki raz na jakiś czas mieszamy.Po tym czasie papryczki traktujemy blenderem , dodajemy cukier żelujący i cały czas mieszamy aż się rozpuści jak zacznie się gotować gotujemy około trzech minut i przelewamy do małych słoiczków .Odstawiamy do góry nogami . Wspaniale nadaje się do mięs , jako dodatek do kanapek używamy go zamiast ketchupu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 25.11.2013 13:44
Ciekawe! Będę musiała spróbować :)
monia2005 24.11.2013 19:49
polecam jest pyszne ,a kiedy robię to jako marynata do mięs daje więcej wody i jest bardziej płynne zakręcam w słoiczki i cały rok mam pyszną marynatę
Christopher 24.11.2013 18:41
Interesujący przepis.
Marta1986 24.11.2013 13:51
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak