Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolówka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 150 g
ziemniaki 4
marchew 1
pietruszka 1
cebula 1
czosnek ząbki 2
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek
bazylia
natka pietruszki
koper
wieprzowina 200 (łopatka)
fasola 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolówka

Fasolę namoczyć na całą noc. Mięso pokroić w kostkę i przyrumienić porządnie. przełożyć razem z tłuszczem do garnka z odcedzoną fasolą, na tej samej patelni przysmaczyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać do garnka, zalać wodą ok 2 l . Gotować ok 20 min. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić dodać do zupy, dodać przyprawy gotować do miękkości warzyw. Mąkę wymieszać z koncentratem pomidorowym i odrobiną wody, dodać do zupy i jeszcze chwilę pogotować.
Posypać natką pietruszki i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 24.11.2013 10:44
pyszna zupka...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak