Zupa z indyka

Zupa z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    50 dag
  • marchew

    1 szt
  • seler

    0,5 szt
  • pietruszka zielona

    0,5 pęczek
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • żółtko jaja

    2 szt
  • woda

    7 szklanek
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Indyka włożyć do garnka z osoloną wodą, dodać pokrojone warzywa. Gotować aż indyk będzie miękki. Wyjąć indyka, obrać i podzielić mięso na małe kawałki. Wywar odcedzić i dodać do niego rozdrobnione mięso. Zagęścić mąką i wszystko zagotować. Żółtka rozmącić ze śmietaną, wlać do zupy. Przyprawić do smaku lubczykiem, solą, pieprzem i wegetą. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

26.09.2013 20:05
Musi być smaczna.

jeta72

08.06.2012 10:12
mi smakuje :-)

romanrafal

22.03.2012 14:56
smaczna

Iwona51

28.01.2011 00:16
lubię zupki

Goya

23.11.2010 17:15
fajna

pauluna

30.08.2010 16:05
prosta i apetyczna

pauluna

30.08.2010 16:05
prosta i apetyczna

plocia

23.08.2010 19:37
może być smaczne

Dorota77

22.08.2010 16:41
sprobuje :)

Monika193

20.08.2010 07:00
bardzo lubię zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat