Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcji rosołowej

    1 porcja
  • marchewki

    2 sztuki
  • cebuli

    1 sztuka
  • czosnku

    1 ząbek
  • kostka rosołowa

    1 kostka
  • całych buraków

    5 sztuk
  • gotowych buraków

    1 opakowanie
  • majeranku

    0,5 łyżeczki
  • soli

    1 łyżka
  • przyprawy uniwersalnej

    1 łyżeczka
  • pieprzu

    0,5 łyżeczki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    1 łyżeczka
  • kwasku cytrynowego

    1 szczypta
  • cukru

    2 łyżeczki
  • natka koperku

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • śmietany

    2 łyżeczki
  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do wody wrzucić porcje rosołowe. Zagotować. Odszumować. Dodać ziele angielskie,liść laurowy. Marchewkę obrać i opłukać. Zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Buraki w całości obrać, umyć i wrzucić do garnka. Gdy podgotują się dodać starkowaną marchewkę oraz cebulę i czosnek. Następnie dodać kostkę rosołową oraz wszystkie przyprawy. Pod koniec gotowania wrzucić potarkowane buraki oraz odrobinę kwasku cytrynowego i cukru. Dodać posiekany koperek oraz zabielić śmietaną. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta1986

24.11.2013 13:54
zdjęcie było zrobione od razu po nalaniu i tu bąbelek, zupka była pyszna

gosia561

23.11.2013 22:46
czasem tak się naleje

SmacznaPyza

23.11.2013 19:30
oj, śmietana wygląda na zwarzoną i te bąbelki.... barszcz się skisił czy to podczas nalewania zostały ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat