Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcji rosołowej 1 porcja
marchewki 2 sztuki
cebuli 1 sztuka
czosnku 1 ząbek
kostka rosołowa 1 kostka
całych buraków 5 sztuk
gotowych buraków 1 opakowanie
majeranku 0,5 łyżeczki
soli 1 łyżka
przyprawy uniwersalnej 1 łyżeczka
pieprzu 0,5 łyżeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
kwasku cytrynowego 1 szczypta
cukru 2 łyżeczki
natka koperku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
śmietany 2 łyżeczki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Do wody wrzucić porcje rosołowe. Zagotować. Odszumować. Dodać ziele angielskie,liść laurowy. Marchewkę obrać i opłukać. Zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Buraki w całości obrać, umyć i wrzucić do garnka. Gdy podgotują się dodać starkowaną marchewkę oraz cebulę i czosnek. Następnie dodać kostkę rosołową oraz wszystkie przyprawy. Pod koniec gotowania wrzucić potarkowane buraki oraz odrobinę kwasku cytrynowego i cukru. Dodać posiekany koperek oraz zabielić śmietaną. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 24.11.2013 13:54
zdjęcie było zrobione od razu po nalaniu i tu bąbelek, zupka była pyszna
gosia561 23.11.2013 22:46
czasem tak się naleje
SmacznaPyza 23.11.2013 19:30
oj, śmietana wygląda na zwarzoną i te bąbelki.... barszcz się skisił czy to podczas nalewania zostały ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak