Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowo-wiśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
agrest
wiśnie bez pestek 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowo-wiśniowy

Wiśnie zasypać cukrem i po częściowym rozpuszczeniu cukru nastawić dżem do gotowania. Agrest po umyciu lekko zgnieść, podgrzać i gorący przetrzeć przez sito. Dodać przecier agrestowy do częściowo już odparowanych wiśni. Dogotować dżem do uzyskania właściwej gęstości. Gorący nakładać do słoików i zamykać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.03.2011 23:39
Świetny jest taki dżem, czy to do naleśników, czy do posmarowania pieczywa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak