Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rogal 2 szt
parówki 4 szt
pieczarki do smaku
masło do smaku
ser żółty 4 plasterki
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Rogale przekrawamy, smarujemy masłem. Pieczarki po umyciu i osuszeniu, kroimy w plasterki, lekko podsmażamy na masełku z odrobina soli. Studzimy pieczarki. Parówki przekrawamy wzdłuż. Na rogalu układamy parówki i w wolne miejsce układamy pieczarki. Na wierzch układamy plasterki żółtego sera i posypujemy przyprawą do pizzy. Wkładamy do piekarnika na ok kwadrans w temp. ok 150 stopni. Wystarczy, żeby se się rozpuścił, a rogal i dodatki zrobiły ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.11.2013 10:25
uwialbiam takie zapiekanki
Alex_M 27.11.2013 14:58
fajna przekąska na ciepło :)
ben-ka 26.11.2013 08:40
Lubię czasami zjeść taką domową zapiekankę.
Megg 23.11.2013 14:21
domowe są najlepsze :-)
w mojej kuchni 23.11.2013 13:16
dobre bo domowe
Pyszota 23.11.2013 11:44
Domowe i pyszne :)
6zer
6zer 23.11.2013 11:22
świetna, aż ślinka cieknie
gosia56 23.11.2013 10:03
zjadła bym taką zapiekankę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak