Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek \"z patelni\"

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Karczek b/k 1 kg
olej 0,1 l
Majeranek, kucharek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek \"z patelni\"

Karczek opłukać i pokroić w plastry grubości ok. 0,5 cm. Układać w naczyniu obok siebie, posypując przyprawami i polewając delikatnie olejem. Pierwszą warstwę karczku obracamy i też przyprawiamy, natomiast kolejne warstwy przyprawiamy tylko z góry. Najlepiej zostawić w lodówce na ok. 12-15 godz. Smażyć na patelni najlepiej na małym ogniu używając oleju, którym było doprawiane mięso.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.02.2014 07:27
Lubię takie mięsko :)
adelajda 14.06.2013 07:13
smaczny karczek
25.03.2013 14:35
tak go doprawiłem że palił przy wlocie i wylocie;]
maryśka 12.10.2011 16:42
dobry
ewaa 10.10.2011 21:00
Pyszny
kuklik 27.03.2011 10:59
piękny
Emilia22 11.10.2010 09:48
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak