Karczek \"z patelni\"

Karczek \"z patelni\"

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek b/k

    1 kg
  • olej

    0,1 l
  • Majeranek, kucharek

    do smaku
  • czosnek granulowany

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek opłukać i pokroić w plastry grubości ok. 0,5 cm. Układać w naczyniu obok siebie, posypując przyprawami i polewając delikatnie olejem. Pierwszą warstwę karczku obracamy i też przyprawiamy, natomiast kolejne warstwy przyprawiamy tylko z góry. Najlepiej zostawić w lodówce na ok. 12-15 godz. Smażyć na patelni najlepiej na małym ogniu używając oleju, którym było doprawiane mięso.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fotoviderek

17.02.2014 07:27
Lubię takie mięsko :)

adelajda

14.06.2013 07:13
smaczny karczek

Anonimowy

25.03.2013 14:35
tak go doprawiłem że palił przy wlocie i wylocie;]

maryśka

12.10.2011 16:42
dobry

ewaa

10.10.2011 21:00
Pyszny

kuklik

27.03.2011 10:59
piękny

Emilia22

11.10.2010 09:48
apetyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat