Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane udka kalafiorem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
sól cytrynowa w płatkach do sm
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
udka z kurczaka 3 szt
kalafior 6 różyczek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane udka kalafiorem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
1. Smażymy pieczarki pokrojone dosyć drobno na oleju rzepakowym.

2. Różyczki kalafiora kroimy drobno i dodajemy do pieczarek.

3. Doprawiamy solą pieprzem i papryką.

4. Udka myjemy wycinamy z nich kość do końca prawie, obcinamy i zostawiamy na końcu 1 cm kostki by farsz nie wyszedł.

5. Faszerujemy pieczarkami i kalafiorem i spinamy wykałaczkami.
Krok 1 - Faszerowane udka kalafiorem i pieczarkami foto
2
1. Do naczynia żaroodpornego na same dno wlewamy z 3 łyżki oleju kładziemy udka spiętego wykałaczkami na dno.

2. Farsz jeśli zostanie , a mi właśnie został wkładamy łyżką między udkami .

3. Pieczemy w 180 stopniach 70 minut. Można posypać na wierzchu szczypta papryki czerwonej mielonej wtedy kurczak nabierze koloru .
Krok 2 - Faszerowane udka kalafiorem i pieczarkami foto
3
Podajemy po upieczeniu.
Krok 3 - Faszerowane udka kalafiorem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 23.11.2013 21:03
ale pyszności
Ewa 22.11.2013 17:32
Pyszności :)
SmakolykiJoanny 22.11.2013 15:42
Powiem wam , że smak jest naprawdę warty zrobienia ich jeszcze raz .
dwa pokoje z kuchnią 22.11.2013 15:42
świetne połączenie
juuusta 22.11.2013 15:41
wyglądają pysznie
Agata/MANTIS-KITCHEN 22.11.2013 15:30
Uwielbiam twoje przepisy , kiedy tworzysz sama zwłaszcza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak