Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa z groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
marchew 4 szt
groszek konserwowy
pietruszka zielona
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
por 5 cm
sól do smaku
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa z groszkiem

Golonki umyć, włożyć do garnka i zalać wodą tak aby mięso było dobrze przykryte, dodać przyprawy oraz pora i gotować godzinę na wolnym ogniu. Po godzinie dodać marchew obraną ale w całości i gotować jeszcze godzinę. Po tym czasie mięso obrać, rozdzielić do miseczek. Marchew pokroić w plasterki, pietruszkę posiekać i dodać razem z groszkiem do miseczek. Żelatynę rozrobić w niewielkiej ilości wywaru, a następnie dolać do reszty (mnie wyszło 2 l wywaru). Zalać mięso z dodatkami, poczekać aż ostygnie i włożyć do lodówki (najlepiej smakuje na drugi dzień).
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 22.11.2013 19:01
bardzo, bardzo lubię taką galaretę
dodi 22.11.2013 15:21
pyszna galareta
bogusia19 22.11.2013 14:36
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak