Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z krewetkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papier ryżowy 8 listków
krewetki w czosnku 250 g
MIESZANKA CHIŃSKA MROŻONA 0,5 opakowania
pomidory w puszce 1 op
sos sojowy
czosnek
papryczka chilli
kolendra
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z krewetkami

Najpierw należy przygotować farsz. Na oleju podsmażyć warzywa chińskie, dodajemy rozmrożone krewetki i smażymy ok 1minuty, dodajemy przypraw według uznania. Ja dodałam sól, pieprz, utartą kolendrę, kurkumę i papryczkę chilli. Po kolejnej minucie wyłączamy gaz.

Papier ryżowy namaczamy kilka sekund w gorącej wodzie. Na miękki placek nakładamy farsz i dokładnie zwijamy (jak krokiety).
Smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru.

Podajemy z sosem pomidorowo-sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 22.11.2013 21:44
Widzę że nie tylko ja uwielbiam sajgonki :)) fajny przepis
Megg 22.11.2013 14:30
uwielbiam sajgonki, pycha
sanielcia 22.11.2013 13:03
świetny przepis, jeszcze z krewetkami w środku, super
Małgorzata106 22.11.2013 12:13
super przepis
MarchiochaKucharzy 22.11.2013 11:26
pasują do tego świetnie :)
wiejska-chatka 22.11.2013 11:11
Uwielbiam sajgonki, ale z krewetkami jeszcze nie robiłem. Trzeba spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak