Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kaczki 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka natka do smaku
lubczyk świeży do smaku
ziele angielskie 4 ziarna
pieprz ziarnisty 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki

Mięso umyć,włożyć do garnka i zalać wodą.
Marchew,pietruszkę i seler obrać,umyć i przekroić na pół.
Por i seler naciowy umyć i przekroić na pół.
Cebulę obrać i przypalić ogniem.
Warzywa, ziele angielskie,pieprz ziarnisty,liście laurowe i zieleninę wrzucić do garnka z mięsem i wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin.
Na koniec posolić i popieprzyć.

Podawać z makaronem. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.11.2013 18:59
lubię rosół z kaczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak