Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z worka z zurawiną w środku i pikantną przyprawą na zewnątrz

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,3 kg
żurawina 200 gram
Stek z grilla Prymat 0,5 opakowania
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schab z worka z zurawiną w środku i pikantną przyprawą na zewnątrz

Kroki postępowania

1
Scab myjemy i osuszamy. Przygotowujemy żurawinę. W schabie robimy tunel przez środek i wkładamy do niego żurawinę.
Krok 1 - schab z worka z zurawiną w środku i pikantną przyprawą na zewnątrz foto
2
Przekładamy do worka do pieczenia. W miseczce robimy marynatę z oleju i przyprawy STEK- przyprawa gruboziarnista. Obtaczamy nią mięso z każdej strony i wkładamy z workiem do pieczenia- do lodówki na 2 godziny.
Krok 2 - schab z worka z zurawiną w środku i pikantną przyprawą na zewnątrz foto
3
Wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę i 20 minut.
Krok 3 - schab z worka z zurawiną w środku i pikantną przyprawą na zewnątrz foto
4
Upieczone mięso dzielimy na plastry. Mięso jest połączeniem 2 smaków :słodkiego w środku i ostrego na zewnątrz.
Krok 4 - schab z worka z zurawiną w środku i pikantną przyprawą na zewnątrz foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.02.2014 09:46
smakowity schabik
Jagódka77 06.02.2014 12:41
świetny dobór smaków, na pewno rewelacyjny, a jeszcze pieczony w rękawie super
Beata23 31.12.2013 14:57
pyszny schabik
EmciaPichci 19.12.2013 20:39
musi być pyszny!
IlonaAlbertos 17.12.2013 02:33
Smakowite mięsko.
Magula 09.12.2013 07:41
super przepis
Bernadeta1 03.12.2013 00:37
z żurawiną mięsko pyszne
czekoladka_m 02.12.2013 12:03
Mniam, ta żurawina wygląda pysznie!
ankaryba 22.11.2013 13:35
super jedzonko :-)
Malinka 21.11.2013 21:03
Konkretne jedzonko:) Pycha!
ao_12 21.11.2013 16:27
pyszne mięsko :)
Michał2 21.11.2013 11:24
pyszny schabik
matesko 21.11.2013 09:32
smaczne i ładnie wygląa
w mojej kuchni 21.11.2013 08:38
takie mięsko to smakołyk
Maria 70 20.11.2013 22:57
Lubię piec w worku-rękawie,bo jest to bardzo praktyczny sposób ,a mięso wychodzi dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak