Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
ziemniaki 5 szt
jajko 4 szt
ogórki kiszone 2 szt
cebula czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 1 op
groszek konserwowy 1 op
majonez tradycyjny 500-800 ml
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa

Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Groszek i kukurydzę odcedzamy na sitku.
Ugotowane i ostudzone warzywa kroimy w drobną kostkę, jajka obieramy, kroimy w drobną kostkę razem z ogórkiem kiszonym i cebulą. Dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę, mieszamy z musztardą, majonezem i pieprzem, przed soleniem próbujemy, bo ogórki mogły być słone i wtedy sól będzie nie potrzebna.
Odkładamy do lodówki do przejścia smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mdzs 20.11.2013 18:56
Też taką robię tylko bez cebuli i groszku:)
w mojej kuchni 20.11.2013 08:16
same pyszności podano..
Michał2 19.11.2013 21:23
nie ma to jak jarzynowa;)
marinia 19.11.2013 20:22
niedawno jadłam, pycha :)
Moniasaa 19.11.2013 20:15
klasyka najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak