Sposób przygotowania
Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na połówki i rozbijamy tłuczkiem. Paprykę kroimy w kostkę, natkę pietruszki i czosnek drobno siekamy. Na desce układamy plastry szynki, na nich plastry mięsa kurczaka i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę mieszamy z pietruszką, czosnkiem i łyżką oliwy. Na płaty szynki z piersią nakładamy łyżką przygotowany farsz. Całość zwijamy ciasno w roladki. Następnie je panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie aż się zrumienią.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
rosik93
Konto zablokowane
malaczarna23
tomek18
ewelina63
jeta72
irenka
agnieszka214
Stenka