Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójne piersi z kurczaka 2 szt
papryka konserwowa 200 g
czosnek 3 ząbki
szynka 8 plasterków
natka pietruszki 1 pęczek
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
mąka 100 g
oliwa 100 ml
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka

Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na połówki i rozbijamy tłuczkiem. Paprykę kroimy w kostkę, natkę pietruszki i czosnek drobno siekamy. Na desce układamy plastry szynki, na nich plastry mięsa kurczaka i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę mieszamy z pietruszką, czosnkiem i łyżką oliwy. Na płaty szynki z piersią nakładamy łyżką przygotowany farsz. Całość zwijamy ciasno w roladki. Następnie je panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.10.2012 15:44
smaczne
agnieszka214 29.03.2012 09:52
pyszne
irenka 06.11.2011 20:52
smaczne
jeta72 06.09.2011 11:41
pyszności
ewelina63 29.05.2011 22:30
super
tomek18 24.05.2011 16:21
super
malaczarna23 21.04.2011 17:57
są pyszne
Ewa111 09.08.2010 20:08
Muszę spróbować
rosik93 01.08.2010 18:25
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak