Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 1 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
seler 1 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
olej 1/5 szklanki
bazylia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka z warzywami

Mięso kroimy w plastry wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą:

MARYNATA:
olej mieszamy z majerankiem, oregano pieprzem solą bazylią czosnkiem.

Mięso w marynacie wkładamy na całą noc do lodówki na drugi dzień wyciągamy mięso i posypujemy je posiekanym w kostkę selerem, papryką cebulą i marchewką.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1h i 10 minut

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak