Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowa Przekąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4
cebula 1
olej 0,5 szkl
woda
pieczywo pszenne

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowa Przekąska

Matiasy najpierw należy porządnie wymoczyć.
W trakcie moczenia należy kilkakrotnie zmienić śledziom wodę.
Śledzie kroimy w niezbyt szerokie dzwonka.
Następnie cebulę obieramy i siekamy ją bardzo drobno.
W miseczce naprzemiennie układamy śledzie i cebulę.
Całość zalewamy olejem.
Tak przygotowaną przekąskę podajemy z pszennym pieczywem.

UWAGA! Śledzie w takie sposób najlepiej przygotować około 2 - 3 dni przed podaniem i przechowywać w lodówce. Wtedy smakuje najlepiej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 02.12.2013 09:10
pycha śledziki
Izabela77 19.11.2013 19:25
na święta takie robię;)
eMMe 19.11.2013 18:36
Takie śledziki najlepsze:)
IwonaDD 19.11.2013 16:55
ekspresowa przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak