Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka z tuńczyka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
ogórki kiszone 3 szt
cebula 1 szt
ryż 1 woreczek
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2 lyżki
papryka czerwona 1 szt
fasola 1 puszka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: salatka z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Kukurydzę przesypujemy z puszki, po jej wcześniejszym osączeniu.
Fasolę osączamy i przesypujemy do miski.
Ryż gotujemy na lekko osolonej wodzie na al-dente i przesypujemy ostudzony do miski.
Krok 1 - salatka z tuńczyka foto
2
Tuńczyka osączamy i przekladamy do miski.
Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w niewielka kostkę.
Cebulę kroimy bardzo drobno.
Ogórki kiszone kroimy w bardzo drobna kosteczkę.
Doprawiamy solą i pieprzem
Krok 2 - salatka z tuńczyka foto
3
DOdajemy majonez, mieszamy i przekladamy do miseczki.
Smacznego
Krok 3 - salatka z tuńczyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 19.11.2013 17:22
pyszna sałatka
Joannasz3190 19.11.2013 13:20
Moje smaki, lubię takie sałatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak