\"Kraby\" parówkowe

\"Kraby\" parówkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona sałata

    1 sztuka
  • cząber

    do smaku
  • wędzony boczek

    5 dag
  • parówki cielęce

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki przekroić wzdłuż. Każdą część naciąć jeszcze raz głęboko z jednej i drugiej strony. Boczek wędzony stopić, na gorący tłuszcz włożyć parówki. Przy smażeniu wygną się, przybiorą kształt krabów. Podawać na listkach zielone sałaty. Posypać cząbrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aga130982

13.01.2012 09:43
dobre

Norgiusz

10.12.2011 09:37
pycha

owocówka

17.09.2011 08:21
super

marta639

17.09.2010 16:58
Spróbuję.

sylwiachmiel

07.06.2010 05:28
zainteresowal mnie ten przepis

IlonaAlbertos

06.06.2010 00:05
Bardzo fajny pomysł na urozmaicenie parówek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat