Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy
ryż 1 szkl
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 12% 3 łyżki
mąka 1,5 łyzki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Do garnka wlewamy wode i wkładamy kostke rosołową. I dodajemy przecier pomidorowy.Do zupy wsypujemy ryz i mieszamy aż się ugotuje. Mąkę lączymy ze śmietaną. do zupy wlewamy śmietanę. Całaść przyprawiamy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 19.11.2013 17:23
pyszna zupka na obiadek:)
dwa pokoje z kuchnią 19.11.2013 15:34
przepisem bym tego nie nazwała- po pierwsze ile koncentratu użyłaś do tej "zupy", w jakiej ilości wody rozpuściłaś kostkę?? Całość wygląda raczej jak sos pomidorowy z ryżem a nie jak zupa- pomijając fakt, że do zupy pomidorowej temu daleko..
Agata3 19.11.2013 15:21
najlepsza zupa :)
Gracer 19.11.2013 12:16
pomidorowa zawsze smaczna
Paolcia 19.11.2013 11:13
bardzo apetycznie wygląda :)
Kasia35 19.11.2013 11:01
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak