Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka panierowane serem i bułką tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat ok.0,5 szkl.
ser żółty ok.10 dag
olej ok.0,5 szkl.
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka panierowane serem i bułką tartą

Skrzydełka zamarynować w soli , pieprzu i oleju, odstawić na 2-3 godziny co najmniej. Na talerzyk wysypać bułkę tartą i zetrzeć ser na najmniejszych oczkach (mniej więcej żeby było pół na pół). Skrzydełka obtaczać w panierce, położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.05.2015 14:06
muszę spróbowac
IwonaKa 10.05.2015 15:41
takich jeszcze nie jadłam,swietne
Margo1 27.04.2015 19:36
Chyba takich nie robiłam
patryska76 18.11.2013 19:37
Fajny pomysł na skrzydełka ;-)
mic 18.11.2013 18:43
lubie takie jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak