Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 25-30 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
cebula 1 szt
masło 3-4 łyżki
Czosnek suszony Prymat do smaku
pomidor 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu

Kroki postępowania

1
Pomidora sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę i nasiona a miąższ pokroić w kostkę. Oczyszczoną fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu foto
2
Ugotowane w rosole warzywa pokroić na kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojonego pomidora, wsypać fasolkę i warzywa. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku czosnkiem granulowanym, pieprzem, solą i sosem sojowym, podsmażyć.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu foto
3
Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.11.2013 23:41
bardzo chętnie spróbuje
Monia 18.11.2013 10:44
Fajny pomysł na wykorzystanie warzyw z rosołu :D
Konczi 18.11.2013 08:07
bardzo smaczna fasolka
Magula 18.11.2013 07:31
lubię fasolkę
norweska20 18.11.2013 00:34
chętnie spróbuje, fajne wykorzystanie warzyw z rosołu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak